måndag, oktober 16, 2006

Plus

Det sägs att programledaren för Plus, Sverker Olofsson, aldrig låtit någon gäst i programmet få prata till punkt. Man måste vara av Sverker Olofssons kaliber för att komma undan med något sådant.

Att möta Sverker Olofsson i ett plus-program måste vara en informationschefs värsta mardröm - det är ungefär som i skolan när engelskläraren blivit mulad i vinterns första snö och man blir eleven som kallas upp till rektorn. Det spelar ingen roll vad man säger - man är fast. Det är bara att jaka med och rädda det som räddas kan.

I dagens Plus - som i skrivande stund inte ens är slut - var det Apollos informationschef som kallats upp till rektorn. Förlåt, var med i Plus.

Först ett reportage om två systrar som åkt ospecificerat till Kreta - bilder på ett mardrömsrum utan fönster och bara en lite ventilationsfläkt i badrummet och vittnesmål om dryg personal som inte brydde sig om systrarnas olägenhet men som ville ha sex tusen kronor mer betalt för att eventuellt byta rum åt systrarna.

Sedan en informationschef via länk från Stockholm. Det enda rimliga hade varit att säga att det var tråkigt att systrarna upplevde det så här, att man skulle se över standarden på hotellen och att Apollos mål alltid är att alla resenärer skall vara nöjda.

Men icke sa nicke. På frågan om det är rimligt att bo i ett rum utan fönster svarar informationschefen att väldigt många av Apollos rum ser ut så för att grekiska hotell byggs så där och på en fråga nom bemötandet blev svaret att researrangören minsann gjort sitt bästa - de här kunderna är de enda som har klagat.

Till slut brydde sig inte ens Sverker Olofsson om att avbryta, han behövde inte - Apollo satte sig själva i klistret nog ändå.

Hade Sverker verkligen varit rektor hade Apollo kunnat fram emot kvarsittning de närmaste två månaderna.
Bloggtoppen.se