söndag, september 24, 2006

Stockholmspolisen

Stockholmspolisen har anlitat JKL för att reda ut trassel som Gotlandspolisen ställt till med, enligt DN.

Det hela har sin upprinnelse i att Stockholms länspolismästare Carin Götbland varit inblandad i en härva med infiltratörer när hon 2000 var länspolismästare på Gotland.

Efter att ha blivit kallad till förhör hos Högsta Domstolen ville Götland "hantera" media och kallade in JKL varpå lösningen blev att Götblad därefter gjorde sig oanträffbar för media.

Lösningen i sig är anmärkningsvärd då det är tvivelaktigt om det är helt juridiskt korrekt att helt sonika göra sig oanträffbar som myndighetsperson (bland annat med hänvisning till 4§ Förvaltningslagen), men den kanske var effektiv.

Stockholmspolisen fick dock betala notan, vilket renderat i att PR-insatsen kanske kväst en kris (Götblads affärer har visserligen varit en rullande krönika i pressen sedan i våras) men skapat en ny kontrovers. Det är knappast Stockholmspolisens pengar som skall användas till den här typen av ärenden, eftersom det rör en rättsak där staten står mot Götblad verkar det i första anblicket snarare vara Götblad själv som skall betala.

Det lättaste sättet att undvika kriser är att inte hamna i dem. Därför skänker man en stilla tanke - om JKL fick 161 000 av Stockholmspolisen för PR-arbete, såg de inte den här kontroversen komma uppseglandes, och påpekade man det inte för kunden?
Bloggtoppen.se