tisdag, augusti 29, 2006

Custodia

Idag försattes kreditmarknadsbolaget Custodia i konkurs på egen begäran.

Custodia var en uppstickare på finansmarknaden som erbjöd en inlåningsränta till privatkunder som var mer än fyra gånger högre än den många av storbankerna erbjöd och insättningarna garanterades av den statliga insättningsgarantin.

I januari återkallades dock tillståndet att bedriva inlåning av Finansinspektionen (FI) vilket var början på slutet för den skånska företaget.

Custodia var tidigt kritiska till FIs beslut (så klart) och Custodias VD Niklas Rundgren hävdar idag att konkursen helt beror på FI:s vilja att sätta Custodia i konkurs och utan vilja att ge företaget chans att bättra på sig.

Vem som har rätt eller fel är inte vår uppgift att döma. Men Custodias ledning har fört en tapper kamp för att få sin syn på saken belyst och ger i sin berättelse ett uppriktigt intryck (men även all uppriktighet i världen betyder inte att man har rätt).

Carville och Begala skriver i "Buck Up, Suck Up... and Come Back When You Foul Up" om att välja sina strider. Men inte på basis av vilka strider man kan vinna, utan på vilka strider man kan ta en förlust.

Custodia förlorade och hade gjort det även utan strid. Men man valde att ta sin förlust, först efter en tapper strid.
Bloggtoppen.se