måndag, september 04, 2006

Folkpartiet som skolexempel

Folkpartiet driver ju skolfrågor hårt. En läxa har de gjort dukigt - den om krishantering. Vilket kom till användning idag.

Partiledningen tog genast avstånd ifrån intrången, det var Folkpartiet som släppte namnet på den skyldige och undvek därmed ryktesbildning och Lars Leijonborg tvekade aldrig på att be om ursäkt. Således väldigt lite att hänga upp sig på, trots skandalens återverkningar i media.

Det kan man jämföra med hur socialdemokraterna hanterade mejlskandalen mot Reinfeldt i våras. Då var det först inte någon från (s) som låg bakom, sedan gav man inte ut namnet varför oskyldiga blev utpekade. När namnet väl släpptes ville partiledningen inte be om ursäkt - trots att det var en högt uppsatt opinionsanalytiker och nära medarbetare till Göran Persson som låg bakom.

2 Comments:

Blogger Vanja said...

Hakar på här uppe (även om ämnet politik inte ligger mig varmast om hjärtat) ang vikten av den visuella kommunikationen! Många glömmer bort hur stor del ögat har i det hela...

4:27 em  
Blogger Hint said...

Givetvis ligger hela attityden bakom hur en hantering uppmärksammas. När Per Unckel försökte förklara bort rasistiska uttalanden av moderater i det välkända Uppdrag Granskning reportaget för fyra år sedan så var det inte så mycket vad han sa som hans likgiltiga attityd som förvärrade läget. Just det visuella har väl dock varit den svaga länken i Folkpartiets hantering av det här. Att jämföra med den klassiska presskonferansen med Mona Sahlin efter Toblerone-affären med en ensam vitklädd Mona Sahlin mot journalisthorden.

9:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se