fredag, september 01, 2006

32 besökare

Get the Hint startade för nära två veckor sedan (den 21 augusti) och idag blev bloggen publicerad på bloggtoppen.se

Resultatet efter en dag var 32 besökare. En siffra svår att förhålla sig till eftersom man inte riktigt kan utläsa om den gäller för idag (då bloggen publicerades) eller för hela veckan. Dessutom bör siffrorna tas med en nypa salt eftersom listan till exempel anger att Linda Skugges blogg skulle ha färre besökare än Get the Hint..

Men oberoende av om det är 32 besökare på en vecka eller en dag, 32 besökare är ett bra resultat för en blogg som i stort sett bara marknadsförts genom att registreras på Bloggtoppen.se, nyligen.se och genom mail till den närmaste vänkretsen (plus några signaturrader i olika inlägg i andra sammanhang). Personligen hade jag hoppat högt över 5 besökare.

Efter två veckors arbete är det kanske dessutom dags att kort nämna bloggens syfte. Vi som skriver den här bloggen gör det därför att vi är intresserade av något som med en urvattnad term kan kallas för "kommunikation". Med andra ord hur företag, organisationer, myndigheter etc kommunicerar, både med varandra, internt och till "allmänheten" - allt från hur plaströrstillverkaren kränger plaströr till byggfirmor till hur UD krishanterar och däremellan politisk strategi eller schyssta reklamfilmer.

Givetvis finns det en uppsjö intressanta bloggar i ämnet - men vi saknade en blogg som gav lite längre betraktelser kring själva konsten att kommunicera. Resultatet är Get the Hint. Kommunikation handlar ju ofta om att fatta vinken.

Ni som tydligen läser bloggen, kom gärna med feedback, antingen via mail eller i kommentarsraden. Och tveka inte att maila om ni som har bloggar vill korslänka till oss.

ps. så här med Libanonkonferansen avklarad kan man ju konstatera att (s) valde att göra ungefär vad vi förespådde, nämligen att inte göra för mycket valtaktik av Libanonkonferansen.

Däremot pekar inte opinionsundersökningar entydigt mot vår slutsats att borgerlighetens interna diskussioner varit till borgerlighetens fördel. Man kan dock inte heller hävda motsatsen, att det varit till direkt nackdel, och de interna diskussionerna de borgerliga partierna emellan har gjort att debatten fortfarande handlar om frågor där de borgerliga är starkare än vänsterpartierna. ds.
Bloggtoppen.se