fredag, september 01, 2006

Insider om småpartier

Robert Aschbergs "samhällsprogram" Insider brukar mest behandla villkoren i Porrbranschen eller jaga pedofiler på Lunarstorm - men ibland fokuserar man även på andra udda inslag i samhället som inte har med sex att göra.

I gårdagens avsnitt (repris på Söndag 00:10) fick olika småpartier som vill komma in i riksdagen göra sig hörda i en debatt. Såväl mer kända partier som Piratpartiet, Sveriges Kommunistiska Parti och Sverigedemokraterna som för mig totalt okända "Kvinnokraft" och "Aktivdemokrati" fanns med.

Vid en första anblick kanske programmet verkade vara en schysst gest mot småpartierna och ge dem lite etertid. Men Tv3 är sällan schyssta. Med diskussionsområden som "Sådant ni vill förbjuda" hade diskussionen snart havererat och såväl Sverigedemokraterna och kommunisterna ställde sig glatt på samma nivå som de andra haveristerna.

En skickligt sublim journalistiskt nergöring av partier som tyvärr lockar vilsna röster - vilket Tv3 skall ha en eloge för.

Samtidigt kan man inte undgå att tycka synd om de stackars människor som trots sina stolliga idéer faktiskt ville väl men som åkte med ner i fördärvet. Speciellt Piratpartiet borde varit förutseende och tackat nej till debatten. För det var knappast en tillfällighet att FI och Junilistan inte var med.

1 Comments:

Blogger Marcus Friberg said...

Det är förståeligt att junilistan inte var med. Skönt att även du ser vår seriositet!

6:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se